Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

Straf van God

Eén bron is geen bron, dacht ik toen ik het artikel uit de headlines van de NOS las. Dus ben ik nog eens gaan surfen om te zien of het bericht ook elders tegenkwam. En jawel, ook de Volkskrant wist te melden dat de herdenking die gepland stond voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash bij Schiphol, zou kunnen worden verstoord.

Wie zouden dan een herdenking voor slachtoffers willen saboteren? De eerste verbazing is al dat het om leden van een Amerikaans kerkgenootschap zou gaan. Raar, want er zijn juist ook Amerikaanse slachtoffers te betreuren.

In opperste verbijstering raakte ik toen het protest bleek te gaan tegen het feit dat de slachtoffers in Nederland zijn gevallen, omdat Nederland homoviendelijk zou zijn.

Ten eerste: onder de slachtoffers waren geen Nederlanders. Zou God dan de verkeerde mensen hebben laten doodgaan bij deze crash?

Ten tweede: zou het dan zo zijn dat elke dode die in Nederland valt, niet mag worden herdacht, alleen omdat het hier gebeurt?

Ten derde: zou de betreffdende club echt denken dat mensen nu, na dit ongeluk, ineens een hekel gaan krijgen aan homo's?

In eerste instantie dacht ik nog er geen woorden aan te moeten vuilmaken. Maar ik heb me bedacht, omdat het eigenlijk te hilarisch is om te laten schieten. Gelukkig telt de antihomokerk uit Kansas slechts enkele tientallen leden. Zo wonen in the middle of nowhere in de VS, dus ik denk, eerlijk gezegd, dat de Amerikanen daar een psychiatrische inrichting hebben, van waaruit deze gekken zijn ontsnapt. En als dat niet zo is, is het misschien een goed idee om dat alsnog te doen.

Myra Ronner, 7 maart 2009

Reageer op deze column!