Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

Masterclass Koorenhuis

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november vond er een Vocal Masterclass plaats met regisseur Tom Hawkes in het Koorenhuis in Den Haag. Het Haags Nieuwsblad kondigde dit ook al aan (zie pag. 9).

De masterclass was volledig volgeboekt, en de cursisten (waaronder ikzelf) hebben stuk voor stuk hard gewerkt. Niet alleen aan het instuderen van hun stuk, maar velen hadden ook erg veel tijd en energie gestoken in het maken van passende kostuums. In het oog springend was vooral het kostuum van Albert-Jan van der Neut als vlieg in het Duo de la mouche uit de opera Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach. Ik hoop hier binnenkort een foto van de kunnen plaatsen.

Het resultaat mocht er zijn: op zaterdagmiddag werd een concert gegeven met een zeer uiteenlopend repertoire op het gebied van musical en opera uit verschillende perioden. Het oudste stuk kwam uit de opera La Dirindina uit 1715 van Domenico Scarlatti (foto onder). Het nieuwste kwam uit de musical Witches of Eastwick van Janusz Josefowicz uit 2000.

Het concert werd goed bezocht.

Het Koorenhuis organiseert ongeveer drie keer per jaar een masterclass voor gevorderde klassieke zangers. Tom Hawkes is, naast Paul Arden Griffith, één van de vaste gastdocenten. De cursussen zijn al snel volgeboekt, dus wie mee wil doen moet snel zijn. Het is alleszins de moeite waard; je leert er niet alleen veel van, maar het is daarnaast ook heel erg leuk en gezellig.

dirindina

Door Myra Ronner, 14 november 2010

Reageer op dit artikel!