Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

Infantiel

Enige tijd geleden schafte ik een nieuwe bril aan bij Pearle. Die heb ik nodig vanwege de steeds verder voortschrijdende aftakeling van mijn gezichtsvermogen, het is een permanente leesbril dus eigenlijk. Nu is het in ons land zo geregeld dat sommige zorgverzekeraars, waaronder de mijne, de bril deels vergoeden. Ons land is tevens berucht vanwege de verregaande betutteling, en daardoor worden mensen geacht zodanig achterlijk te zijn dat zij niet in staat zijn om zelf te zorgen voor het terugkrijgen van de bijdrage van de zorgverzekering, dus dat doet in dit geval de brillenleverancier. Om misbruik te voorkomen moet ik dan bij genoemde leverancier niet alleen mijn naam doen registreren, maar ook mijn geboortedatum.

Dat alles heeft ertoe geleid dat ik ter gelegengeid van mijn verjaardag, een kaartje van de Pearle kreeg, met het opschrift "Hieperdepiep hoera, er is er een jarig". Dat is al tamelijk geschift als je bedenkt dat ik in elk geval mijn kinderjaren allang achter me heb gelaten. Het kaartje was echter in plastic verpakt, en binnen in het kaartje bevond zich een vijftal ballonnen en een gekleurd touwtje. Het is vervolgens de bedoeling dat ik de vijf ballonnen opblaas en ze in volgorde aan het gekleurde touwtje bevestig, waarna het woord "Hoera" door de ballonnen wordt gevormd. Daarna kan, aldus Pearle, het feets beginnen.

Er wordt nog aan toegevoegd, dat als er per ongeluk een ballon kapot gaat, dan kan ik gerust langskomen voor een nieuw setje ballonnen. Ze kunnen dan meteen mijn leesbril afstellen en reinigen zodat ik de tekst op de ballonnen tenminste goed kan lezen.

Hoe infantiel kun je het bedenken? Dat je kindertjes met een degelijke attentie verblijdt op hun verjaardag lijkt me leuk, maar ik voel me bepaald niet gevleid door deze "attentie" van de Pearle.

Albert Heijn vertrekt zijn klanten voetbalplaatjes en oranje leeuwtjes en dat soort ongein, Blokker verstrekt dukaten waarmee je niet alleen in sprookjesland, maar ook bij hen kunt betalen, en nu dit. Hebben we nog volwassenen in Nederland??!

Door Myra Ronner, 22 januari 2011

Reageer op deze column!