<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> Het echte leed achter de kredietcrisis

 

Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

Het echte leed achter de kredietcrisis

Door de crisis staat menig relatie in het oog van de verwoestende orkaan die ook wel de kredietcrisis wordt genoemd, stevig onder druk. En, gedeelde smart is halve smart moeten een stel bankiersvrouwen uit New York gedacht hebben. Deze week hoorde ik dat de dames zich verenigd hebben in een praatgroep. Eens hadden ze een relatie met een succesvolle bankier, nu hebben ze een relatie met een, naar eigen zeggen, emotioneel wrak. Zo volatiel als de beurs is, is blijkbaar ook de sfeer in de relaties die de zakenbankiers erop na houden.
Geen wonder dat de dames troost bij elkaar zoeken. Al snel groeide een theekransje tussen twee vriendinnen uit tot een praatgroep met bijbehorend weblog. Dating a Banker Anonymous heet de club en de leden zijn de zogenaamde DABA girls. Zo kunnen de dames lekker bij elkaar uithuilen over de halvering van hun “shopping allowance” (winkeltoelage).
Tevens hebben ze kleurcodes ontwikkeld waaraan de meiden kunnen afleiden in welke toestand ze hun FBF (Finance Boyfriend) ’s avonds aan zullen treffen. Code rood betekent dat je beter thuis kunt blijven en de was doen, het was een zware dag op Wall Street.
Deze dames leren op pijnlijke wijze hoe belangrijk het is voor vrouwen om financieel onafhankelijk te zijn en te blijven. Hadden ze immers zelf een goed betaalde baan gehad, dan hadden ze helemaal geen toelage om dure Jimmy Choo schoenen te kopen nodig gehad!
Gelukkig maken ze iedereen die het weblog lezen wil op vermakelijke wijze deelgenoot van hun leed. Echt een tip dus voor wie niet vies is van een lekkere portie leedvermaak!

 

Eline Ronner, 6 februari 2009

Reageer op deze column!