Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

De leukste thuis!

Toen ik, helaas reeds lang geleden, nog jong van jaren was, had ik in de familie een oom die te pas en te onpas moppen vertelde. Hij verzamelde die in een schrift, zodat zijn vrouw kon souffleren als hij vergeten was wat de grap van de mop die hij voordroeg, ook al weer was. Wij noemden hem "de leukste thuis". Jammer voor hem en zijn vrouw dat hij bij de posterijen waar hij werkzaam was bij de sorteerafdeling, ontslagen werd omdat hij zijn collega's teveel van het werk hield.

Aan hem moest ik denken bij het lezen van de aanhef boven een paginagrote advertentie in mijn dagblad. Daar stond : IK BEN DE LEUKSTE.NL Normaliter lees ik zulke lelijk opgemaakte, veel te grote advertenties niet, maar denkend aan mijn 'ome Gerrit' waagde ik mij aan het beschouwen van de
advertentietekst: WIE WORDT DE LEUKSTE BABY VAN NEDERLAND? Ik werd opgeroepen om vooral mee te doen door mijn stem uit te brengen op de leukste baby van 2008. Nou dacht ik altijd dat ieder ouderpaar z 'n eigen baby per definitie de leukste baby van het land vond. Maar dat zou een babyverkiezing zonder winnaar worden... Je wordt dus geacht te stemmen op andermans kroost.

Maar hoe doe je dat zonder vergelijkingsmateriaal? En wat zijn de kenmerken van de leukste baby? Uiterlijk? Kirgeluidjes? Popperige kleertjes? Schone luiers?

Ik lees verder: De baby die verkozen wordt, maakt kans op een week vakantie voor zes personen in een vakantiebungalow in Nederland.
Zien we het al voor ons? Vanuit de wieg of het kinderledikantje roept de winnende baby vol opgewonden vreugde: "Mamma, pappa, oma, opa. Inpakken en wegwezen. We gaan naar het bungalowpark voor een hele week! Pak mijn zwembroek ook maar in, want er is een zwembad bij, hoor!"
De bedenkers van deze ongein? Molecaten vakantiebungalows, Noppies en Draagdoe als ik het goed weet te ontcijferen.
Wilt u toch nog meedoen? Kijk dan op www.IKBENDELEUKSTE.NL !

Henk Dame, 11 februari 2009

 

Reageer op deze column!