Home

Columns

Verhalen

Artikelen

Contact

 

 

 

 

Alternatief beleggen

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 november 2009 organiseerde de Vereniging van Effectenbezitters een beleggersbeurs in de RAI in Amsterdam: de Dag van de Belegger. Vanwege het succes dat deze beurs intussen heeft gekregen, waren het dit jaar voor het eerst twee dagen. Je kunt dan allerlei workshops volgen, maar ook paneldiscussies. Geheel in stijl kun je aan het eind van de dag een beetje borrelen met gelijkgestemden en tegelijkertijd je tips uitwisselen.

Naast het gewone beleggen in aandelen, obligaties en dergelijke, is het ook mogelijk om alternatief te beleggen, en wel in Whiskey, wijn, water, zeeschepen, muziekrechten of kunst. Voor het beleggen in whiskey is er zelfs de World Whiskey Index.

Onze Nieuwsspotten-verslaggever Eline Ronner schreef hierover een artikeltje op de website van Z24, compleet met slideshow. Kennelijk is dit erg opgevallen, want ze werd meteen benaderd door BNN, die 's avonds op de radio verslag zou doen van de Dag van de Belegger. Zo was ze dus die avond op de radio om een toelichting te geven op het alternatieve beleggen.

En Eline heeft gelijk: als de World Whiskey Index niet wil stijgen kun je altijd nog de boel opdrinken, en dat geldt voor meerdere van deze beleggingsvormen. Persoonlijk vind ik het wel een verfrissend idee om iets breder te kunnen kijken naar beleggingen. Als je geen winst boekt kun je er op een andere manier ook nog wel lol in hebben.

Door Myra Ronner, 3 december 2009

Reageer op deze column!